43,0297
0.16%50,4667
-0.24%5.991,09
0,43%11498.38
0,43%

İsrail, ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un Ramazan ayı ve Yahudilerin Hamursuz (Pesah) Bayramı (12-20 Nisan) boyunca Gazze Şeridi’nde geçici ateşkes uygulanmasını öngören planının ana hatlarını kabul ettiğini bildirdi.
İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığında İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, üst düzey askeri komutanlar ve müzakere heyetinin katılımıyla güvenlik toplantısı yapıldığı belirtildi.
Plana göre önerilen ateşkesin ilk gününde Gazze’deki İsrailli esirlerin yarısının ölü veya sağ olarak serbest bırakılacağına dikkati çekilen açıklamada, “Kalıcı bir ateşkes sağlanması halinde ise Gazze’deki esirlerin diğer yarısı serbest bırakılacak.” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, “Witkoff’un mevcut koşulların savaşı sona erdirmek için nihai bir anlaşmaya varılmasına izin vermediğini, uzun vadeli bir ateşkes için müzakerelerin yürütülmesinin daha fazla zaman gerektirdiğini göz önünde bulundurarak planının ateşkesi uzatmayı amaçladığını söylediği.” bilgisi paylaşıldı.
Planın, müzakerelerin ilerlememesi halinde İsrail’e, 42 gün sonra savaşa yeniden başlama hakkı verdiğine işaret edilen açıklamada, “İsrail, esirleri kurtarmak amacıyla ABD önerisini kabul etti ancak Hamas henüz bunu kabul etmedi.” iddiasına yer verildi.

YEREL HABER
8 saat önceGÜNCEL
03 Ocak 2026GÜNCEL
03 Ocak 2026GÜNCEL
03 Ocak 2026GÜNCEL
03 Ocak 2026GÜNCEL
03 Ocak 2026GÜNCEL
03 Ocak 2026
1
Dünya bu mucize bitkiyi Türkiyeden alıyor
2
Teknolojinin kontrolü sizde mi, sizin kontrolünüz teknolojide mi?
3
Eğitim faaliyeti sırasında kaza: 1 asker şehit
4
MHP Genel Başkanı Bahçeli: TÜSİAD’ın vesayetçi sancıları nüksetti
5
Bakan Fidan: İki dost ülke arasında stratejik konuları enine boyuna masaya yatırdık