
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan “Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yeni düzenlemeyle 150’den fazla konut bulunan projelerde çocuk gündüz bakımevlerinin açılması zorunlu hale getirildi.
Söz konusu düzenlemeye ilişkin Next Sosyal’deki hesabından paylaşımda bulunan Bakan Göktaş, Aile Yılı’nda gelecek için güçlü adımlar atmaya devam ettiklerini vurguladı.
Bakan Göktaş, şunları kaydetti:
“Planlı İmar Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle 150’den fazla konut bulunan projelerde, 0-66 aylık çocuklarımızın eğitim, gelişim, bakım, korunma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak gündüz bakımevlerinin açılmasını zorunlu hale getiren yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Denetimi ve yaptırımlarıysa Bakanlığımız tarafından titizlikle yürütülecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum başta olmak üzere bu önemli adımın atılmasında ve aile dostu şehirleri hayata geçirmemizde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Evlatlarımıza ve ailelerimize hayırlı olsun.”

YEREL HABER
28 Nisan 2026GÜNCEL
28 Nisan 2026GÜNCEL
28 Nisan 2026GÜNCEL
28 Nisan 2026GÜNCEL
28 Nisan 2026GÜNCEL
28 Nisan 2026GÜNCEL
28 Nisan 2026
1
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Kira enflasyonundaki yavaşlamanın sürmesi bekleniyor
2
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Yolsuzluk Suçundan Tutuklandı: İşte Ekrem İmamoğlu ile tutuklanan diğer isimler Şahıslar
3
Bakan Kacır: 2 bin kilometre menzilli yerli ve milli füzelerimizi geliştiriyoruz
4
Göstericilere portakal gazı ile müdahale ediyor iddiasına yalanlama
5
Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 29 gemi 19 Mayıs’ta ziyarete açılacak