
Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov’la telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Görüşmede, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sonlandırılması amacıyla yapılan çalışmalar ve bu çerçevede ABD ve Rusya Devlet Başkanları tarafından Alaska’da gerçekleştirilen toplantı ele alındı.
Bakan Fidan, Alaska’da başlayan sürecin Ukrayna’nın da katılımıyla kalıcı barışa ulaşmasını temenni ettiğini, Türkiye’nin üzerine düşen katkıyı vermeye hazır olduğunu belirtti.
Bakan Fidan, Ukraynalı mevkidaşı Sybiha ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Görüşmede, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sona ermesi amacıyla ABD ve Rusya Devlet Başkanlarının katılımıyla Alaska’da gerçekleştirilen toplantı değerlendirildi.
Fidan, kalıcı barışın tesisinin Ukrayna’nın da yer aldığı bir süreçle mümkün olabileceğini kaydederek, bu çerçevede 18 Ağustos’ta Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin ABD Başkanı Donald Trump ile Washington’da yapacağı görüşmenin önemine değindi.
Bakan Fidan, Türkiye’nin barışın sağlanmasına yönelik diplomatik çabaları desteklemeyi sürdüreceğini ve üzerine düşen rolü yerine getirmeye hazır olduğunu ifade etti.

YEREL HABER
31 Ağustos 2026GÜNCEL
31 Ağustos 2026GÜNCEL
31 Ağustos 2026GÜNCEL
31 Ağustos 2026GÜNCEL
31 Ağustos 2026GÜNCEL
31 Ağustos 2026GÜNCEL
31 Ağustos 2026GÜNCEL
31 Ağustos 2026GÜNCEL
31 Ağustos 2026GÜNCEL
31 Ağustos 2026
1
Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında yeni gelişme: Ümit Karan ilk duruşmada tahliye edildi
2
Emine Erdoğan’dan Bir Sofrada Miras programına ilişkin paylaşım
3
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı’nı kabul etti
4
Ahbap Derneğine yapılan bağışların incelenmesi için bilirkişi heyeti görevlendirildi
5
Kurtulmuş: Gücün değil, haklı olmanın belirleyici olduğu dünyanın kurulması mümkün