
İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı tarafından “Sosyal Medyanın Çocuklar Üzerindeki Etkisi” başlıklı rapor hazırlandı.
Raporda, sosyal medyanın çocukların sosyalleşme araçlarından biri haline geldiği belirtilerek, dijital ortamların kontrolsüz kullanımının çocukların psikolojik, sosyal ve bilişsel gelişimleri üzerinde olumsuz etkiler oluşturabildiği kaydedildi.
Sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasının, çocukların yüz yüze iletişim becerilerinde zayıflama, dikkat dağınıklığı ve sosyal izolasyon gibi sonuçlar doğurabildiği ifade edildi. Raporda, dijital bağımlılık, siber zorbalık, çevrim içi taciz, dezenformasyon, radikalleşme, mahremiyet ihlalleri ve kimlik hırsızlığı, çocuklar açısından öne çıkan riskler olarak sıralandı.
Özellikle son dönemde bazı dijital alt kültürlerin şiddeti meşrulaştıran içerikler üretmesine dikkat çekilen raporda, bu durumun çocuklar üzerinde olumsuz etkiler oluşturduğu ve iç güvenlik açısından da risk teşkil edebileceği vurgulandı.
Raporda, Türkiye’de çocukların dijital ortamda korunmasına yönelik çerçevenin 5651 sayılı Kanun ile belirlendiği, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca (BTK) sunulan Güvenli İnternet Hizmeti’nin koruyucu bir mekanizma olarak uygulandığı hatırlatıldı.
Öte yandan raporda, çocukların korunmasına yönelik politikaların yalnızca yasaklayıcı tedbirlerle sınırlı kalmaması gerektiği belirtildi.
Söz konusu politikaların eğitim, ebeveyn denetimi, platform sorumluluğu ve hukuki düzenlemeleri birlikte içeren bütüncül bir yaklaşımla ele alınmasının daha etkili olacağı değerlendirmesinde bulunuldu.

YEREL HABER
16 Mayıs 2026GÜNCEL
16 Mayıs 2026GÜNCEL
16 Mayıs 2026GÜNCEL
16 Mayıs 2026GÜNCEL
16 Mayıs 2026GÜNCEL
16 Mayıs 2026GÜNCEL
16 Mayıs 2026
1
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ateş çemberinden uzak duracağız
2
İletişim Başkanı Duran’dan İsrail’in Mescidi Aksa’da Müslümanlara saldırmasına tepki
3
BBP Genel Başkanı Destici’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi parti liderlerine bayram telefonu
4
Dışişleri Bakanlığı: Suriye’yle dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz
5
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu terörü küresel barışı tehdit etmeye devam ediyor