49,1432
0,03%54,9452
-0,18%6.643,95
1,51%12265.98
1,51%

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, NSosyal hesabından, “Bu gördüğümüz tablo, önlenebilir bir yıkımdır” başlığıyla yaptığı paylaşımda, tütün ürünlerinin bıraktığı tahribatın sadece bireysel bir tercih değil toplumun taşıdığı ortak bir yük olduğunu belirtti.
Bakan Memişoğlu, şunları kaydetti:
“Açıklamalarımız üzerindeki soru işaretlerini anlıyorum. Vatandaşlarımız müsterih olsun, önceliğimiz 18 yaş altındaki çocuklarımıza yaş doğrulaması yaparak tütün ürünü satışını önlemek ve onları tütünün zararlı etkilerinden korumaktır. Bu doğrultuda mahremiyeti gözeten, kişisel verileri koruyan ve uygulama kolaylığı sağlayan elektronik sistemler dahil bütün seçenekleri değerlendiriyor, yeni kanun taslağımızı ve mevzuatımızı da bu çerçevede ele alıyoruz.”
Sigara içmeyen milyonlarca vatandaşın haklı hassasiyetini ve temiz hava hakkını çok iyi bildiklerini vurgulayan Memişoğlu, sosyal alanlarda yaşanan mağduriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaları sürdürdüklerini bildirdi.
Amaçlarının, başta gençler olmak üzere toplumu tütünün yıkıcı etkilerinden korumak, daha sağlıklı ve daha rahat nefes alabilen Türkiye’yi inşa etmek olduğunun altını çizen Memişoğlu, “Unutmayalım, tütünle mücadele hepimizin mücadelesidir.” ifadesini kullandı.
Bu gördüğümüz tablo, ÖNLENEBİLİR bir YIKIMDIR. Tütün ürünlerinin bedenimizde bıraktığı tahribat sadece bireysel bir tercih değil, toplum olarak taşıdığımız ortak bir yüktür. Açıklamalarımız üzerindeki soru işaretlerini anlıyorum. Vatandaşlarımız müsterih olsun; önceliğimiz 18 yaş altındaki çocuklarımıza yaş doğrulaması yaparak tütün ürünü satışını önlemek ve onları tütünün zararlı etkilerinden korumaktır. Bu doğrultuda, mahremiyeti gözeten, kişisel verileri koruyan ve uygulama kolaylığı sağlayan elektronik sistemler dâhil bütün seçenekleri değerlendiriyor, yeni kanun taslağımızı ve mevzuatımızı da bu çerçevede ele alıyoruz. Sigara içmeyen milyonlarca vatandaşımızın haklı hassasiyetini ve temiz hava hakkını çok iyi biliyoruz; sosyal alanlarda yaşanan mağduriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Amacımız, başta evlatlarımız olmak üzere toplumumuzu tütünün yıkıcı etkilerinden korumaktır. Hep birlikte daha sağlıklı, daha rahat nefes alabilen bir Türkiye’yi inşa etmektir. Unutmayalım; tütünle mücadele hepimizin MÜCADELESİDİR.
— Prof. Dr. Kemal Memişoğlu (@drmemisoglu) October 11, 2026


YEREL HABER
11 Ekim 2026GÜNCEL
11 Ekim 2026GÜNCEL
11 Ekim 2026GÜNCEL
11 Ekim 2026GÜNCEL
11 Ekim 2026GÜNCEL
11 Ekim 2026GÜNCEL
11 Ekim 2026GÜNCEL
11 Ekim 2026GÜNCEL
11 Ekim 2026GÜNCEL
11 Ekim 2026