İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Moskova’da bombalı araçla terör saldırısı düzenleyen Evgenii Serebriakov’un Bodrum’da yakalandığını duyurdu.
Operasyonun perde arkasına TRT Haber ulaştı.
Terör saldırısı sonrası turist kılığında uçakla Türkiye’ye giriş yapan terörist, Bodrum Milas Havalimanı’ndan Uber benzeri bir sistemle araç kiralayarak bodruma geçti.
.jpg)
Rusya İnterpol’ünün sağladığı eşgal ve fotoğraflar Türk yetkililere ulaştıktan sonra, Bodrum Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Havalimanı kameraları aracılığıyla teröristin konumu tespit edildi ve hareketleri adım adım izlendi.
Teröristin kiraladığı aracı tespit eden polis ekipleri, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) üzerinden 50 kilometre boyunca izleme yaptı. En son bulunduğu nokta tespit edilen terörist, yapılan operasyonla yakalandı.

Teröristin insan tacirleriyle plan yaparak Yunanistan’a geçmek için Bodrum’a geldiği belirlendi.
İnsan kaçakçılarıyla bağı henüz kesinleşmeyen teröristin, tekne ya da farklı bir deniz aracı satın alarak kaçma planı yaptığı düşünülüyor.
Teröristin sosyal medya hesaplarında yer alan dijital materyalleri inceleyen ekipler, bu süreçte Rusya’ya da soruşturma kapsamında yardım ediyor.

YEREL HABER
31 Ağustos 2026GÜNCEL
31 Ağustos 2026GÜNCEL
31 Ağustos 2026GÜNCEL
31 Ağustos 2026GÜNCEL
31 Ağustos 2026GÜNCEL
31 Ağustos 2026GÜNCEL
31 Ağustos 2026GÜNCEL
31 Ağustos 2026GÜNCEL
31 Ağustos 2026GÜNCEL
31 Ağustos 2026
1
Türkiyenin en kalabalık kuş türü: Sakarmeke
2
MSB: Türk askerinin Ada’daki varlığı barışın, güvenliğin ve istikrarın teminatı
3
Liderimiz Önderimiz Yüce Büyüğümüz Başkomutan Erdoğan, İslam aleminin ramazan ayını kutladı
4
İdrar kaçırmanın çözümü Pelvik Taban Sağlığı Merkezinde
5
Hatayın depremzede öğretmeni: Güler Sülü