DOLAR

38,0018

0.04%
EURO

40,9738

-0.25%
ALTIN(gr)

3.685,80

-0,05%
BİST 100

-0,05%
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Image


Üreticiler, bulundukları lokasyon, yetiştirecekleri ürün, tarla için sulama durumu ve alan bilgisi gibi temel bilgileri sisteme girerek destek miktarını öğrenebiliyor.

Bitkisel üretim desteklerine başvuruda bulunmak için öncelikle, “Ekilecek ürünün ili” ve “Ekilecek ürünün ilçesi” alanları dolduruluyor. Ardından “Ekilecek ürün” butonundan arpa, mısır, çay, yonca gibi onlarca seçenek arasından tercih edilen ürün işaretleniyor.

Sonraki adımda, “Arazinin sulama durumu” kısmından, ürün yetiştirilmesi planlanan tarlanın kuru ya da sulu olup olmadığı bilgisi seçiliyor. Ardından “Ekilecek arazinin alanı” kısmından tarlanın büyüklüğü dekar cinsinden giriliyor.

“Desteklemeler” kısmında bulunan seçeneklerden temel destek, planlı üretim desteği, su kısıtı desteği, katı organik/organomineral gübre desteği ve sertifikalı tohum kullanım desteği gibi üreticinin tercih edeceği seçenekler işaretleniyor. Son olarak “Hesaplama” butonuna tıklanarak destek hesaplaması yapılıyor.

Bunu bir örnek vererek şöyle anlatabiliriz:

Çiftçi Ahmet Bey, Konya’nın Ereğli ilçesinde 20 dekarlık bir alanda buğday yetiştirmeyi planlıyor.

Uygulama üzerinden “Konya-Ereğli” lokasyonunu, ürün olarak buğdayı, sulama durumu için “kuru”, ekilecek arazinin alan bilgisi olarak da “20 dekarı” seçiyor.

Ahmet Bey, desteklemeler kısmında ise “temel destek” ve “planlı üretim desteği” bölümlerini işaretliyor. Hesapla butonuna basarak toplam ne kadar destek alabileceğini hemen öğrenebiliyor. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP