
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, sosyal medya hesabından, İran-İsrail çatışmaları nedeniyle İran’da kalan uçakların, Türkiye’ye getirilmesine dair yürütülen çalışmalarda gelinen son noktaya ilişkin paylaşım yaptı.
İran-İsrail çatışmaları nedeniyle İran’da kalan uçakları, Türkiye’ye geri getireceklerini söyleyen Uraloğlu, şunları kaydetti:
“Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüzün, İranlı mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmeler sonucunda, özel uçuş izinleri alınarak, ekiplerimizi taşıyan uçaklar bu sabah İran’a hareket etti. Türk Hava Yollarına (THY) ait 1 uçağımız Şiraz’a, Pegasus’a ait 2 uçağımız ise Tahran ve Şiraz’a ulaştı. Gerekli bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Şiraz’daki THY’ye ait uçak ile Tahran ve Şiraz’da bulunan Pegasus Hava Yollarına ait 4 uçak ülkemize dönecek.”
Uraloğlu, bölgedeki ekiplerin ve uçakların güvenliği için ilk günden itibaren gelişmeleri yakından takip ettiğini vurgulayarak, sürecin sağlıklı şekilde tamamlanması için İranlı yetkililer ile iletişimi devam ettirdiklerini vurguladı.

YEREL HABER
15 Eylül 2026GÜNCEL
15 Eylül 2026GÜNCEL
15 Eylül 2026GÜNCEL
15 Eylül 2026GÜNCEL
15 Eylül 2026GÜNCEL
15 Eylül 2026GÜNCEL
15 Eylül 2026GÜNCEL
15 Eylül 2026GÜNCEL
15 Eylül 2026GÜNCEL
15 Eylül 2026
1
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ateş çemberinden uzak duracağız
2
BBP Genel Başkanı Destici’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi parti liderlerine bayram telefonu
3
İletişim Başkanı Duran’dan İsrail’in Mescidi Aksa’da Müslümanlara saldırmasına tepki
4
Dışişleri Bakanlığı: Suriye’yle dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz
5
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu terörü küresel barışı tehdit etmeye devam ediyor