
Tarih, 15 Temmuz 2016. Yer, Ankara Yenimahalle’deki Milli İstihbarat Teşkilatı binası. Sakin geçen gün, öğle saatlerinde gelen ihbarla hareketlendi. O ihbar; sadece o günü değil, ülkenin geleceğini de değiştirdi.
MİT’e gelen kişi, Kara Havacılık Komutanlığı’nda görevli bir binbaşıydı. “Söyleyeceklerim çok önemli” dedi. Yaptığı ihbar, enine boyuna değerlendirildi.
Dönemin MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanlığı’na giderek Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’la görüştü.
Bu görüşme, FETÖ’cü hainlerin bütün hesaplarını bozdu. Darbe planının deşifre olduğunu düşünen üniformalı teröristler, 16 Temmuz saat 3’te planladıkları o kanlı kalkışmayı 15 Temmuz akşamına çekti.
FETÖ’nün devleti ele geçirme planının önünde engel gördüğü kurumların başında da MİT vardı. Bu yüzden darbeciler, saat 22.38’de istihbaratın kalbini hedef aldı.
FETÖ’cülerin kontrolündeki askeri bir helikopter MİT’in karargahını taradı. MİT mensupları karşılık verdi, çatışma uzun süre devam etti. İsimsiz kahramanlar, bir destan daha yazarak darbecileri geri çekilmek zorunda bıraktı.
15 Temmuz’da FETÖ’cü darbecilerin hezimete uğradığı bir diğer nokta da Ankara Emniyet Müdürlüğü’ydü.
Hainler, zırhlı personel taşıyıcılarla geldi. Amaçları, Ankara emniyetini ele geçirmekti. Hedef gözetmeksizin polis ve vatandaşların üzerine kurşun yağdırdılar. Bununla da kalmayıp savaş uçaklarıyla bombaladılar.
Ancak tahmin bile edemeyecekleri direnç ile karşılaştılar. Polisi, sivili orada da etten duvar ördü.
7’si polis, 13 şehidin verildiği Ankara İl Emniyet Müdürlüğü adeta küllerinden yeniden doğdu.
Bombalanan bina yıkıldı yerine yenisi yükseldi.
Hem Milli İstihbarat Teşkilatı’nın hem de Ankara emniyetinin FETÖ ile mücadelesi aralıksız devam ediyor.

YEREL HABER
14 Eylül 2026GÜNCEL
14 Eylül 2026GÜNCEL
14 Eylül 2026GÜNCEL
14 Eylül 2026GÜNCEL
14 Eylül 2026GÜNCEL
14 Eylül 2026GÜNCEL
14 Eylül 2026GÜNCEL
14 Eylül 2026GÜNCEL
14 Eylül 2026GÜNCEL
14 Eylül 2026
1
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ateş çemberinden uzak duracağız
2
BBP Genel Başkanı Destici’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi parti liderlerine bayram telefonu
3
İletişim Başkanı Duran’dan İsrail’in Mescidi Aksa’da Müslümanlara saldırmasına tepki
4
Dışişleri Bakanlığı: Suriye’yle dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz
5
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu terörü küresel barışı tehdit etmeye devam ediyor