
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa’nın güvenliğinin ve Kudüs’ün kutsal kimliğinin korunmasının yalnızca bölgesel değil, insanlığın ortak vicdanı adına öncelikli bir sorumluluk olduğu vurgulandı.
“İşgalci İsrail’in bu sistematik provokasyonları ve son dönemdeki ilhak çağrıları iki devletli çözümün temellerini hedef almakta ve barış umutlarına derinden zarar vermektedir.” denilen açıklamada, İsrail’in Filistin’de ve bölgede devam eden istikrar bozucu eylemleri karşısında, acil ateşkesin sağlanmasına ve iki devletli çözüm temelinde kalıcı barışın tesisine yönelik çağrının yinelendiği aktarıldı.
Açıklamada, “Bazı İsrailli bakanların İsrail polisinin koruması altında ve İsrailli yerleşimci gruplarla bugün Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskını en güçlü biçimde kınıyoruz.” ifadesine yer verildi.

YEREL HABER
16 Eylül 2026GÜNCEL
16 Eylül 2026GÜNCEL
16 Eylül 2026GÜNCEL
16 Eylül 2026GÜNCEL
16 Eylül 2026GÜNCEL
16 Eylül 2026GÜNCEL
16 Eylül 2026GÜNCEL
16 Eylül 2026GÜNCEL
16 Eylül 2026GÜNCEL
16 Eylül 2026
1
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ateş çemberinden uzak duracağız
2
BBP Genel Başkanı Destici’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi parti liderlerine bayram telefonu
3
İletişim Başkanı Duran’dan İsrail’in Mescidi Aksa’da Müslümanlara saldırmasına tepki
4
Dışişleri Bakanlığı: Suriye’yle dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz
5
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu terörü küresel barışı tehdit etmeye devam ediyor