
Olayın ardından gözaltına alınan saldırganın annesi ve babası ile diğer 8 şüphelinin, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.
Zanlılar, adliyeye sevk edildi.
Hastanedeki tedavisi tamamlanan saldırgan E.B. de taburcu edilerek adliyeye götürüldü.
Adliyede savcılığa çıkarılan saldırgan E.B, annesi A.B. ve babası N.B, “terör amaçlı kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme”, “silahlı terör örgütüne üye olma”, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” dahil toplam 12 suçtan tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Şüphelilerden M.A, K.N, C.T, F.S.A, M.E. ve B.Y ise “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan tutuklama talebiyle, T.Y. ve F.Ç’nin de aynı suçtan adli kontrol şartı talebiyle mahkemeye sevkleri yapıldı.
Saldırgan, babası N.B. ile M.A, K.N, C.T, F.S.A. ve M.E. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı, saldırganın annesi A.B ile T.Y, B.Y ve F.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Balçova’da 8 Eylül’de Salih İşgören Polis Merkezi’ne E.B. tarafından pompalı tüfekle düzenlenen saldırıda 1. sınıf emniyet müdürü polis başmüfettişi Muhsin Aydemir ve polis memuru Hasan Akın şehit olmuş, polis memurları Ömer Amilağ ve Murat Dağlı ile 1 vatandaş yaralanmıştı. Saldırgan E.B. de çıkan çatışmada yaralı olarak etkisiz hale getirilmişti.
Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 27 şüpheliden yaşları 18’den küçük olan 16’sı, İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş, savcılıktaki ifade işlemleri sonrası serbest bırakılmıştı.

YEREL HABER
15 Mart 2026GÜNCEL
15 Mart 2026GÜNCEL
15 Mart 2026GÜNCEL
15 Mart 2026GÜNCEL
15 Mart 2026GÜNCEL
15 Mart 2026GÜNCEL
15 Mart 2026
1
Kırmızı bültenle aranan terör örgütü DEAŞ şüphelisi yakalandı
2
Bakan Bayraktar sosyal medyadan duyurdu! TPAO ile ABD petrol devi arasında önemli anlaşma
3
İletişim Başkanı Altun: Türkiye’yi itibarsızlaştırmaya yönelik yayınlar savunulamaz
4
Emniyet Genel Müdürlüğünden ‘APP plaka’ açıklaması
5
Cumhurbaşkanı Erdoğan, engelli iki kız çocuğuna tekerlekli sandalye hediye etti