DOLAR

49,8187

0,07%
EURO

55,4411

-0,06%
ALTIN(gr)

6.501,11

0,02%
BİST 100

11151.03

0,02%

Dışişleri Bakanlığı: Ege ve Doğu Akdeniz’deki haklarımızı taviz vermeden koruyacağız

ABONE OL
27/10/2026 21:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakanlık, Türkiye’nin Ege ve Doğu Akdeniz politikasıyla ilgili gündeme getirilen bazı iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Bir siyasi parti genel başkanının açıklamalarına işaret edilen açıklamada, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Yunanistan’da yayımlanan bir gazeteye mülakat vermediği vurgulandı.

Bakan Fidan’ın Brüksel’de bir düşünce kuruluşunun düzenlediği etkinlikte verdiği yanıtların, çarpıtılmak ve bağlamından bütünüyle kopartılmak suretiyle, Türkiye’nin Ege ve Doğu Akdeniz politikasının siyasi polemiklere konu edildiği vurgulandı.

Türkiye’nin görüşlerinde herhangi bir değişiklik bulunmadığının altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Türkiye’nin tüm platformlarda, uluslararası hukuka uygun biçimde ve kararlılıkla savunduğu görüşlerinde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Ege ve Doğu Akdeniz’deki meşru hak ve menfaatlerimizi taviz vermeksizin korumaya devam edeceğiz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP