29 kişinin öldüğü ‘Masquerade’ yangınında şüphelilerin mahkeme ifadesi ortaya çıktı! Şok sözler: Kendimizi zor dışarı attık… « Türkiye'nin Sesi Gazetesi

30 Nisan 2024 - 21:59

29 kişinin öldüğü ‘Masquerade’ yangınında şüphelilerin mahkeme ifadesi ortaya çıktı! Şok sözler: Kendimizi zor dışarı attık…

29 kişinin öldüğü ‘Masquerade’ yangınında şüphelilerin mahkeme ifadesi ortaya çıktı! Şok sözler: Kendimizi zor dışarı attık…
Son Güncelleme :

05 Nisan 2024 - 23:25

 Beşiktaş’taki gece kulübünde tadilat sırasında çıkan ve 29 kişinin ölümüne neden olan yangına ilişkin mahkemeye sevk edilen 9 şüphelinin ifadeleri ortaya çıktı…Son dakika haberi! Yangın soruşturması kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheliden 2’si savcılıktan serbest bırakılırken, 9’u tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi hakimlikçe sorgulanan şüphelilerden 8’i ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan tutuklanırken, şüpheli Fatma Dörtgöl adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kağıt üzerinde şirket ortaklarından olduğu belirtilen şüpheli Fatma Dörtgül aslen öğretmenlik yaptığını ve şirketle ilgili hiçbir şey bilmediğini belirterek suçlamaları kabul etmediğini ileri sürdü.

Şüpheli Çağatay Altunel, olay günü orada olmadığını, yangını telefondan öğrendiğini, malzemeyi toparlamak için işletmeye gideceğini, ancak daha önce gelmek durumunda kaldığını söyleyerek serbest bırakılmayı talep etti. Şüphelilerden İsmet Şen ise mesul müdürlüğünün 6 ay önce bittiğini, imza yetkisinin de olmadığını, işletmede işçi olarak çalıştığını ifade etti.

Şüpheli Mehmet Menduh Ceylan ise, “5-6 yıllık arkadaşlarımızı kaybettik, üzgünüz, içerideydim 2-3 arkadaşımla birlikte kendimizi zor dışarı attık, biz yangını 2 kişinin söndürdüğünü gördük. Ben muhasebeciyim, tekrar girerken elektrik kesildi ve cep telefonumun ışığı ile diğer kapıdan çıktım, arkadaşlarımın cenazelerine gitmek istiyorum” diyerek suçlamaları reddetti.

Şüpheli Sibel Çelik suçlamayı kabul etmediğini, orada çıkan yangınla ilişkilerinin bulunmadığını, orada 3 arkadaşını kaybettiğini, bunun acısını yaşadığını ve serbest bırakılmayı istediğini kaydetti. Şüpheli Sibel Çelik’in avukatı, müvekkilinin sattığı platformun yangınla alakasının olmadığını, yangınla veya yangının büyümesiyle alakası olmayan bir insanın sattığı şey nedeniyle tutuklanması için sevk edilmesinin hukuk ayıbı olduğunu ifade etti.

.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
ı