Korkutucu uyarı: Covid-19 benzeri yeni salgın açıklaması « Türkiye'nin Sesi Gazetesi

30 Nisan 2024 - 14:38

Korkutucu uyarı: Covid-19 benzeri yeni salgın açıklaması

Korkutucu uyarı: Covid-19 benzeri yeni salgın açıklaması
Son Güncelleme :

24 Mart 2024 - 19:09

İngiltere merkezli bir uzman, son yılları etkisi altına alan Covid-19 benzeri yeni bir salgının kapıda olabileceği konusunda uyardı.

King’s College London’da bulaşıcı hastalıklar üzerine klinik öğretim görevlisi olan Dr. Nathalie MacDermott, Sky News’e verdiği röportajda, bir sonraki salgının yakın olabileceği konusunda açıklama yaptı.

Covid-19 karantinasının üzerinden dört yıl geçtiğine dikkat çeken Dr. MacDermott, “Covid-19’un insanlar için çok zor olduğunu biliyorum. Normale dönebileceğimize inanmak istiyoruz ve bunu tamamen anlıyorum.”

“Fakat bir sonraki salgın kapıda – iki yıl da olabilir, 20 yıl da olabilir, daha uzun da olabilir – ama gardımızı düşürmeyi göze alamayız.”

“Tetikte kalmalıyız, hazırlıklı olmalıyız ve yeniden fedakarlık yapmaya hazır olmalıyız.” dedi.

Dr. MacDermott ayrıca iklim krizinin bir sonraki salgının potansiyel nedeni olduğuna dikkat çekerek “Dünyada sıcaklıklar arttıkça İngiltere dahil birçok ülke tehlikeli sivrisineklerin yaşamasının mümkün olduğu bir bölge haline gelecek” dedi.

.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
ı