Dışişleri Bakanlığından ‘1915 olayları’ açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz « Türkiye'nin Sesi Gazetesi

5 Mayıs 2024 - 19:08

Dışişleri Bakanlığından ‘1915 olayları’ açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığından ‘1915 olayları’ açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz
Son Güncelleme :

24 Nisan 2024 - 23:14

Son dakika haberi… Dışişleri Bakanlığı, “Bazı radikal çevreleri memnun etmek amacıyla 1915 olayları hakkında yapılan tek taraflı açıklamaları reddediyoruz.” açıklamasında bulundu. Bakanlık, “Tüm tarafları, Ortak Tarih Komisyonu kurulması önerimize ve Ermenistan ile başlatılan normalleşme sürecine destek vermeye çağırıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Son dakika haberi! Dışişleri Bakanlığı, “Tarihi gerçekleri çarpıtan bu açıklamalar uluslararası hukuka da aykırıdır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 1915 olaylarının meşru tartışma konusu olduğunu açık biçimde kayda geçirmiştir.” dedi.

“TEK TARAFLI AÇIKLAMALARI REDDEDİYORUZ”

Dışişleri Bakanlığı, “Bazı radikal çevreleri memnun etmek amacıyla 1915 olayları hakkında yapılan tek taraflı açıklamaları reddediyoruz. Tarihi gerçekleri çarpıtan bu açıklamalar uluslararası hukuka da aykırıdır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 1915 olaylarının meşru tartışma konusu olduğunu açık biçimde kayda geçirmiştir.” ifadelerini kullandı.

.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
ı